KST201 Ножици за бонсай Okatsune 201 със средно острие и защитен стопер

KST201 Ножици за бонсай Okatsune 201 със средно острие и защитен стопер

Okatsune 221 са традиционни японски ножици за бонсай, подходящи за изключителната форма и поддръжка на Вашия бонсай. Тези ножици са идеални и за чемширените или боровите дървета в японската Ви градина. Заострените, изключително тънки ножчета с диаметър 55 мм гарантират, че можете да проникнете надълбоко в храста, за да отрежете меките части като клони и листа. Ножиците не са подходящи за рязане на малки клони, за тази цел можете да използвате ножиците Boksai Okashune 207. Ножиците Okatsune bonsai са безспорен номер 1 в Япония, страната, от която бонсай произхожда.


Професионалните потребители често точат остриетата, като така ги правят по-тънки и създават пространство между лопатките отгоре. За да се коригира това пространство, добре ще е да се наточат и защитните стопери, разположени в долната част на дръжките. По този ще се наслаждавате на остри ножици за много по-дълго.


Ножиците Okatsune 201 са изключителни за бонзай:

- Остри като бръснач, правят винаги чист разрез

- Опростен дизайн за оптимална лекота на използване

- Изключително леки, но особено здрави


Остриетата на тези японски ножици за бонсай (Bonsai Basami) са уникални, изковани от най-добрата IZUMO YASUGI стомана и имат много висока твърдост по Rockwell от 60.0 до 61.0. Ето защо остриетата остават остри за дълго време и с тях винаги правите чисти и прецизни разрези в дървото, без да полагате много усилия. Освен това, Okatsune съчетава твърдостта със специална гъвкавост, така че режещото острие винаги се подравнява с противотежещия диск и не се счупва.

Острието е наточено от два ъгъла, така че винаги да прерязва гладко дървото и да не вреди ненужно на растението. Формата на пружината гарантира, че натоварването на рязане се разпределя равномерно по дължината на пружината, за да се извърши меко затварящо действие. Ножиците Okatsune 201 не са подходящи за рязане на малки клони. За това по-добре използвайте ножиците Boksai Okashune 207.

Остриетата могат много лесно да бъдат заточени с точило Okatsune (Okatsune 412).

Включва кожен кобур.


Обща дължина: 220 мм

Дължина на острието: 55 мм

Тегло: 250 гр

Твърдост на острието: 60 - 61 HRD (Rockwell Hardness C-scale)

Izumo Yasugi стомана


Поддръжка

Ножиците са изработени от няколко компонента, така че се изисква минимална поддръжка. Препоръчва се ножът да се почиства след всяка употреба. След почистване се препоръчва да се маслят ножиците и да се съхраняват далеч от влага със затворени режещи дискове. Ако забележите, че ножиците режат по-зле, може да ги наточите, като използвате камъка на Okatsune (Okatsune 412).

Характеристики
Дължина на острието см. 5,5
Предназначение Ножици за бонсай

Напишете коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да коментирате
  • Преглеждания: 262
  • Код на продукта : KST201
  • Наличност : В наличност
  • 126 лв.

Тагове: ножици за бонсай, Okatsune