NANIWA ТРАДИЦИОННИ

NANIWA ТРАДИЦИОННИ

Naniwa е марка с доказано качество на традиционните водни камъни.


Точните размери на камъните от тази серия са 210 х 70 х 20 mm. Този размер е идеален за заточване на повечето ножове и инструменти. Дебелината е достатъчна за едностранен камък и вие ще може да го използвате дълго време.


Naniwa Традиционните водни камъни са отличен баланс между цена и качество. За разлика от серията Super Stone, песъчинките на тези камъни абсорбират вода и по този начин се изисква накисване 10-15 мин преди употреба. Грубите песъчинки лесно абсорбират водата, докато песъчинките при 8000 много абсорбират водата по-бавно и трябва да се накисват по-дълго време.


Предлагат се в следните грапавости:


Заточващ абразивен камък с грапавост 220.

Този камък е най-грубия който може да използвате, за да промените лесно и много бързо ъгъла на заточване или да заточите много износени, наранени и затъпени остриета.Заточващ абразивен камък с грапавост 1000.

Този камък е много популярен избор на песъчинки, защото той наистина усъвършенства ръба. Този камък е отличен за ползване след употреба на камък 220. Ако вашият режещ ръб не е много износен, спокойно може да започнете заточването и с тази едрина на камъка.


Заточващ абразивен камък с грапавост 1500.

Този камък е с много приложения. В кухнята, този камък ще заточи много по-добре всички фабрично заточени остриета. Този камък е значително по-фин от всички камъни отбелязани със същата грапавост, които ще намерите в магазините.


Заточващ абразивен камък с грапавост 6000.

Този много фин камък е още един добър избор, за прецизно заточване на вашите остриета. Той работи много добре, след като сте използвали размер 1000,1500 и е достатъчно прецизен, за да се използва преди грапавост от 8000 песъчинки.


Заточващ абразивен камък с грапавост 8000.

Този камък е изключително фин. Това е едно прекрасно завършване за повечето остриета на ножове или инструменти. Препоръчваме ви да използвате този камък след като сте ползвали грапавост 2000 или по фина от тази. Този камък се различава от всички останали камъни в тази серия - той не абсорбира вода, полира перфектно и си заслужава разликата в цената. Този камък замества предишния камък Naniwa Snow White stone.


Произведени в Япония.


Покажи :
Сортиране по:

NAN T-215 ТРАДИЦИОННИ ЗАТОЧВАЩИ КАМЪНИ TRADITIONAL STONE, ГРАПАВОСТ 1500

Заточващ абразивен камък с грапавост 1500. Този камък е с много приложения добре достатъчно за ..

79 лв.

NAN T-360 ТРАДИЦИОННИ ЗАТОЧВАЩИ КАМЪНИ TRADITIONAL STONE, ГРАПАВОСТ 6000

Заточващ абразивен камък с грапавост 6000. Този много фин камък е още един добър избор, за прец..

136 лв.

NAN T-380 ТРАДИЦИОННИ ЗАТОЧВАЩИ КАМЪНИ TRADITIONAL STONE, ГРАПАВОСТ 8000

Заточващ абразивен камък с грапавост 8000. Този камък е изключително фин. Това е едно прекрасно з..

228 лв.