NANIWA ТРАДИЦИОННИ

NANIWA ТРАДИЦИОННИ

Naniwa са известни с това, че правят качествени камъни. Камъкът Naniwa Traditional не е изключение. Ако търсите качество, Naniwa Traditional е чудесен избор на добра цена.

Всеки камък е с дължина 8-1/4", ширина 2-3/4" и 3/4"дебелина. Камъкът е достатъчно дебел, за да осигури много години на заточване.

Камъните Naniwa Traditional са отличен баланс между цена и характеристики. Получавате качеството и вниманието, които Naniwa дава на всичките си камъни, но не е нужно да плащате висока цена за по-скъпите камъни. За разлика от Naniwa Super Stones (сега наричани Sharpening Stones), те имат традиционна водна връзка, която абсорбира вода, затова изискват накисване преди употреба. По-грубите камъни лесно абсорбират вода, докато грапавост 8000 бавно.

Предлага се в следните грапавости
220 много груб – Тази твърдост е отлична за създаване на наклон с нов ъгъл върху инструмент или нож. Също така го препоръчваме за заточване на изключително затъпени или наранени остриета. Заостря много бързо.
1000 среден пясък – Този камък е много популярен избор, тъй като започва да усъвършенства ръба. Отлично продължение, след като сте използвали камъка 220. Ако острието не е много износено, не е нужно да започвате с по-груб камък от този. Като цена и грапавост, това е едно от най-добрите съотношения при заточващите камъни.

1500 средно фин – Този камък е достатъчно фин за много приложения. В кухнята този камък ще остави ножа Ви с по-добро от много фабрични остриета. Тази грапавост е значително по-фина, отколкото много камъни, маркирани като "фини", които ще намерите в магазините.
6000 много фин – Това е още един добър избор като крайно заточване за много инструменти и ножове. Този камък работи много добре, след като сте използвали 1000 или 1500, и е достатъчно фин, за да полира острие.

8000 изключително фин – Този снежно бял камък е изключително фин. Това е чудесен избор като краен етап за повечето ножове или инструменти. Различава се като усещане и като цена от останалата част от линията на Naniwa Traditional. Чисто белия цвят също Ви дава най-визуалния отзив при заточване. Той технически абсорбира вода, но не като другите камъни от линията, полира добре и оправдава разликата в цената. Този камък замества предишния камък на Naniwa, често наричан Снежанка.


Покажи :
Сортиране по:

NAN T-360 ТРАДИЦИОННИ ЗАТОЧВАЩИ КАМЪНИ TRADITIONAL STONE, ГРАПАВОСТ 6000

Заточващ абразивен камък с грапавост 6000. Този много фин камък е още един добър избор, за прец..

112 лв.

NAN T-380 ТРАДИЦИОННИ ЗАТОЧВАЩИ КАМЪНИ TRADITIONAL STONE, ГРАПАВОСТ 8000

Заточващ абразивен камък с грапавост 8000. Този камък е изключително фин. Това е едно прекрасно з..

176 лв.