МАТЕРИАЛИ и ТЕХНИКИ

МАТЕРИАЛИ  и ТЕХНИКИ

Дамаска стомана

е сплав, състояща се от няколко видими слоя. Може да се състои от един или няколко вида стомани. Това дава възможност за комбинация на класове стомани с контрастиращи свойства - за производство например на особено твърда, но в същото време гъвкава стомана.

VG 2 стомана

(57-58 ± 1 HRC) е японска стомана, която се характеризира с висока степен на гъвкавост и издръжливост. Благодарение на високото си съдържание на хром, това острие е особено здраво и устойчиво на корозия.

VG 10 стомана

(61 ± 1 HRC) е класическа японска стомана с висока производителност, която също се нарича златна стомана, поради нейните изключителни свойства. Това е стомана с високо качество, която е едновременно устойчива на корозия и богата на въглерод. За разлика от другите неръждаеми стомани, може да се темперира особено добре. Нещо повече, VG-10 има особено висока твърдост и поддържа режещия ръб остър за по-дълго време.

VG MAX стомана

(61 ± 1 HRC) се основава на стомана VG-10, но свойствата и са подобрени. Тя е обогатена с по-високо съдържание на хром и ванадий от VG-10, което води до поддържане на режещия ръб по дълго остър и по-устойчив на корозия. А по-високото съдържание на въглерод, също така го прави по-здрав от други класове стомана.

SUS420J2 стомана

(56 ± 1 HRC) е устойчива на корозия неръждаема стомана с високо съдържание на хром (14%) и средно съдържание на въглерод (0.3%).

Неръждаема стомана

и ножове, произведени от нея, са силно устойчиви на корозия, поради високото им съдържание на хром. По принцип, това е много чист клас стомана. По-високите съдържания на въглерод също така гарантират по-добро запазване на ръба.

HRC

описва твърдост, отговаряща на С от скалата Rockwell, която се използва за твърди материали. В този процес, диамантен конус е притиснат към материала. Дълбочината на проникване определя стойността на твърдост, която след това се изразява в единици HRC.

Дърво Pakka

не е естествен вид, но се получава от няколко слоя на различни твърди дървесини. Импрегнирана дървена облицовка се залива с висококачествени смоли и може да бъде оцветена, което позволява различни по цвят дръжки. Дръжките изработени от дърво Pakka са идеални за кухненски ножове, защото ножовете често влизат в контакт с течности. Дръжките изработени от органична дървесина има опасност да се разпаднат с течение на времето, затова не са подходящи за ежедневна употреба в кухнята.


Няма добавени продукти в тази категория