Меню
Количка

SENZO CLASSIC

SUN SZ 05 НОЖ НА ГЛАВНИЯ ГОТВАЧ SUN SZ 05 НОЖ НА ГЛАВНИЯ ГОТВАЧ
Ново
Марка: Suncraft
В концепцията за дизайн на ножа са слети запада и изтока; Западна форма и начин на употреба на ножа и източна, японска изработка и дизайн. 33 слоя неръждаема дамаска стомана, направени в Япония с VG-10 като стоманена сърцевина, която е много твърда, и по този начин дава възможност остротата на ножа ..
398 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

В концепцията за дизайн на ножа са слети запада и изтока; Западна форма и начин на употреба на ножа и източна, японска изработка и дизайн. 33 слоя неръждаема дамаска стомана, направени в Япония с VG-10 като стоманена сърцевина, която е много твърда, и по този начин дава възможност остротата на ножа да се запази по-дълго. Вълнообразната шарка върху острието, характерна черта на дамаска стоманата, е в японски стил, освен това, остротата е същата като на традиционния японски самурайския меч. Цялостният дизайн на ножа е усъвършенстван и изтънчен. На дръжката няма нитове. Червен пръстен между острието и дръжката привлича поглед.

Острие

Кованата шарка на острието също му помага да се плъзга лесно през храната, без да залепва. 33 слоя дамаска неръждаема стоманата е многопластова, съставена от микро-тънка неръждаема стомана. 25% от компонентите в средата на слоевете се наричат ​​основна стомана. Дамаска стоманата, използвана за този SENZO Classic, има VG-10 неръждаема стомана като основа, която се произвежда само в Япония. Останалите 75% от компонентите са два стоманени слоя с различна твърдост. И двете страни на сърцевината са компресирани с редуваща се мека и твърда стомана. Това прави острието да изглежда вълнообразно чрез специални похвати. VG-10 дамаска стоманата е призната широко в света като най-добрата за кухненски ножове и много готвачи оценяват нейните експлоатационни качества, по-дългата острота, както и красивия дизайн. VG-10 е сравнително по-твърд материал, HRC (скала на твърдост на стоманата) е около HRC60. Това кара остротата да издържи по-дълго поради устойчивостта на износване.

Дръжка

Черно дърво Pakka с червен пръстен.

Дървото Pakka са компресирани тънки слоеве дърво заедно със смола. Благодарение на тези компоненти материалът е по-издръжлив от естественото дърво.