Меню
Количка

ZEN

Няма добавени продукти в тази категория.

Zen има режеща сърцевина от неръждаема стомана VG10 със супер твърдост HRC61 по скалата на Rockwell. Ножовете от серията имат 37-слойно острие със семпъл модел стомана Дамаск с ковани символи в горната част и японското му име, отпечатано върху него. Черната дръжка Canvas-Micarta е прикрепена с два нита от неръждаема стомана. Това е нож с хубав дизайн, който осигурява дълготрайно рязане. 

Острие 

ZEN е регистрирана търговска марка на Yaxell Corporation. Тази дума означава „най-здравословното хранене“ на японски. Качествения нож Дамаск е разработен, за да отговори на  нарастващото пазарно търсене на световните пазари от "привържениците на японското". Основният материал е VG10 „супер неръждаема стомана“, която е покрита с 18 слоя мека и твърда високо въглеродна неръждаема стомана от всяка страна, правейки 37-слоя, устойчив на ръжда нож. Кованите символи в горната част на острието го правят да изглежда много артистичен. Освен това логото е щамповано, а не гравирано. Разбира се острието има изключително остър режещ ръб с твърдост HRC61 по скалата на Рокуел. 

Дръжка 

Дръжката е изработена от одобрено от FDA черно дърво Canvas-Micarta, което е изключително здрав и издръжлив материал, направен от смола и лен. Този материал издържа десетилетия. Различен от другите материали, той е несвиваем и без мирис. Полиран перфектно и се закрепва плътно с два нита от неръждаема стомана.