Меню
Количка

SHUN PREMIER TIM MÄLZER MINAMO

Марка: KAI
Малък нож за белене, за почистване на месо от мазнини, сухожилия и др. За оформяне белене, рязане, почистване и украсявяне на плодове и зеленчуци от всякякъв вид. за изрязване на декоративни орнаменти и др.Дължина на острието: 9 смМатериал на острието: VG-MAX + 32 пласта дамаска стоманаЗат..
343 лв.
Марка: KAI
Универсален нож. за оформяне белене, рязане, почистване и украсявяне на плодове и зеленчуци от всякякъв вид. за изрязване на декоративни орнаменти и др. Дължина на острието: 15 смМатериал на острието: VG-MAX + 32 пласта дамаска стоманаЗаточване на острието: ДвустранноТвърдост на ..
390 лв.
Марка: KAI
Форма на острието Santoku. Традиционен  японски универсален нож. Пригоден за рязане на всякакви продукти. Дължина на острието: 18 смМатериал на острието: VG-MAX + 32 пласта дамаска стоманаЗаточване на острието: ДвустранноТвърдост на острието: 60±1 HRCДължина на дръжката..
539 лв.
Показани от 1 до 3 от 3 (1 страници)

С невероятната си елегантност, серията Shun Minamo се присъединява към редиците на първокласните ножове Kai. Артистично съчетание от японски и европейски елементи. Идеята на Tim Mälzer е да създаде синтез от типичния японски нож Santoku и класическия европейски нож на готвача. Това сливане е основата за трите форми ножове. Серията е проектирана с ясен стилистичен израз. Комбинацията от черна дръжка, заедно със специално проектираното острие и равномерното му дамасково оформление, позволява всеки нож да притежава индивидуалност.

С тази серия Kai комбинира типичния японски нож Santoku с класическия европейски нож. Острието е изградено от ядро, изработено от изключително твърда стомана VG-MAX (61 + -1 HRC), съчетано с два пъти по 32 слоя Дамаска стомана от всяка страна (общо 64). Повърхността на острието напомня на дъждовни капки - което е значението на японската дума Minamo. Гланцовото покритие на острието подчертава много фините частици на Дамаска. Черната дръжка от дърво Pakka е импрегнирана с фенолна смола и полирана ръчно. Това осигурява най-висока рязкост, дълъг експлоатационен срок и идеална производителност.