Меню
Количка

KisyuSumiKobo - бинчотан

Само с предварителна заявка. Минимално количество за поръчка е 1 кашон = 15 килограма от конкретен вид.

КАКВО ПРАВИ БИНЧОТАН (ЯПОНСКИ БЯЛ ВЪГЛЕН) СПЕЦИАЛЕН?

Опитвали ли сте храна приготвена на скара на дървени въглища в японски ресторант? Една от тайните за уникалният вкус е Binchotan. Автентичният японски въглен има безупречна топлинна мощност и продължително време на горене, използва се широко в японските ресторанти, които готвят ястия на огън на дървени въглища. Binchotan:

 - Издържа около 3 до 5 часа, без да е необходимо да се сменя.

 - Въгленът може да бъде загасен и използван повторно, ако не е изгорял.

 - Запалването отнема повече време поради високата си плътност.

Най-скъпият въглен в света. Премиум сортовете са с по-голяма тежест на парчетата, предлагат се в дълга и кръгла форма, а плътността може да се види при счупване. Binchotan е въглен, покрит с бяла пепел, затова се нарича още японски бял въглен.

КОЙ Е КАЧЕСТВЕНИЯ BINCHOTAN?

Предлагат се различни видове и на различни цени. Автентичният Binchotan е изключително скъп, но ако сте го използвали веднъж, веднага може да оцените стойността му и не бихте искали да се върнете към обикновените дървени въглища.

Ако не сте сигурни какъв Binchotan да закупите, изберете спрямо неговия произход. Ние предлагаме Binchotan произведен в областта Kishu (Уакаяма), която е родното място на Binchotan, и тамошното производство се смята за най-доброто. Качеството зависи от пещта, както и от използваната техника. Макар и дълъг, традиционният процес не може да бъде заменен. Висококачественият Binchotan издава метален звук при удар. Могат да бъдат произведени само две партиди за един месец. Това обяснява защо продуктът винаги е в недостиг извън Япония.

ПРЕЗ КАКВИ ПРОЦЕСИ ПРЕМИНАВА ПРОИЗВОДСТВОТО?

Качеството на Binchotan зависи от качеството на суровата дървесина и прилагането на спецификата на традиционната техника на обработка й. Основно се различават два етапа в двуседмичен период на производство:

Етап 1:

Качеството на дъба определя качеството на дървените въглища. Суровите дъбови парчета се поставят в пещ за една седмица. Димът се използва за извличане на възможно най-много вода от дървото, процес, който изисква голямо търпение. Майсторите опушват дървесината непрекъснато като променят топлината през интервали от време. Ако процесът бъде завършен по-рано, качеството ще бъде по-ниско. Опитните майстори определят дали дъбът е застрашен от прегряване или кога е време да се прекрати процеса. През този първи етап, в рамките на седмица, е важно да се гарантира, че дъбът е напълно сух. Крайният продукт ще бъде значително разграден, ако има остатъчна вода в дъба.

Етап 2:

Втората седмица е решаваща и изисква допълнителни умения и майсторство. При достигане на определена температура на дъбовия материал, той се запалва. Гори в продължение на една седмица, да, звучи невероятно, но е една цяла седмица. За да бъде поддържана температурата в подходящи граници е необходимо да бъде регулирано допусканото количество въздух в клина, а за поддържането на равномерно горене на всяко парче Binchotan се контролира количеството кислород, допускан в огъня. Когато дъбовият материал добие червен цвят, той вече е Binchotan. В този момент майсторите незабавно прекъсват процеса като загасят огъня с бяла пепел.

Binchotan е пример за японското майсторство, свидетелство за страстта и уменията на майстори, изработващи този уникален продукт.