Меню
Количка

НОЖИЦИ ЗА ИКЕБАНА

Икебана е японска система за подреждане на цветя. Преди години това изкуство е било изучавано в училищата в Япония. Според древни китайски вярвания, изкуството на икебаната представлява уникална комбинация на човешкия дух и природата. Според историческите записки през V век будизмът е внесен в Китай, заедно с практиката за подреждане на цветя като част от молитвената церемония. При подреждането на цветята се спазва принципът на превъзходството, пропорционалността, хармонията и ритъма. Това представлява идеята за вечния кръговрат на живота.

За всеки стил икебана Okatsune е проектирал специализирани ножици. Независимо дали следвате някое от училищата за икебана Ikenobo, Sogetsu или Koryu, винаги ще намерите перфектната ножица. Чрез правилното рязане на цветята и подреждането им във вода може да ги задържите живи за по-дълго време. Остри като бръснач, изработени от най-добрата стомана Izumo Yasugi, която традиционно се прилага за направата на мечовете Катана, използвани от самураите.

Колекцията икебана Okatsune ножици задоволява всички нужди на дизайнерите на цветя. Направете оформянето на цветя по японски начин и режете тънки стъбла на дебели клони с тези ножици.

Марка: Okatsune
Okatsune 209 са перфектно балансирани ножици за Ikebana, проектирани по стил Ikenobo в аранжирането на японските цветя. Късите, широки остриета са достатъчно здрави, за да пробият дебели клони, като същевременно са достатъчно точни и за по-деликатна работа. С допълнителния прорез в дъ..
126 лв.
Марка: Okatsune
Okatsune 213 са перфектно балансирани ножици за Ikebana, проектирани по стил Sogetsu в аранжирането на японските цветя. Късите, широки остриета са достатъчно здрави, за да пробият през дебели клони, като същевременно са достатъчно точни и за по-деликатна работа. Ножиците Okatsune Ikebana с..
125 лв.
Марка: Okatsune
Okatsune 215 са перфектно балансирани ножици за Ikebana, проектирани по стил Ikenobo в аранжирането на японските цветя. Късите, широки остриета са достатъчно здрави, за да пробият през дебели клони, като същевременно са достатъчно точни и за по-деликатна работа. С допълнителния прорез..
125 лв.
Марка: Okatsune
Okatsune 215-S са перфектно балансирани ножици за Ikebana от неръждаема стомана, проектирани по стил Ikenobo в аранжирането на японските цветя. Късите, широки остриета са достатъчно здрави, за да пробият през дебели клони, като същевременно са достатъчно точни и за по-деликатна работа..
154 лв.
Марка: Okatsune
Okatsune 222 са ножици за Ikebana с традиционни кръгли дръжки, проектирани по стил Koryu в аранжирането на японските цветя. Късите, широки остриета са достатъчно здрави, за да пробият през дебели клони, като същевременно са достатъчно точни и за по-деликатна работа. Ножиците Okatsune Ikebana са безс..
149 лв.
Показани от 1 до 5 от 5 (1 страници)