Меню
Количка

Ножовете на Фудживара Теруясу

Представяме ви един изключителен Майстор на ножове

Fujiwara Teruyasu

Ножовете на Фудживара Теруясу са едни от най-добрите в света. Тези остриета запазват режещия ръб на ножа остър изключително дълго. 

Ножовте на Фудживара Сан надминават вашите очаквания, изглежда той прави нещо магическо в процеса на коване или по-просто казано тези ножове остават по-остри за по-дълго време от всички други бели въглероден стоманени ножове, което някога сте ползвали. Той определено има няколко тайни предавани от поколение на поколение.

Семейството Фудживара започват като производители на  селскостопански инструменти, а след това на мечове преди повече от 140 години. След Втората световна война производството на мечове е силно ограничено и семейството се насочва към производство на ножове и ножици за промишленоста.

Фудживара Сан четвъртo поколение Майстор ковач се насочва към производството на кухненски ножове, като начин да се възстанови предишната слава на семейството.

Тези ножове са изцяло ръчно ковани от истински Майстор. Изключително твърда бяла сърцевина от въглеродна стомана се ламинира между мека и по-еластична стомана. Това е може би най-добрия метод за производство на кухненски ножове. Можете да получите всички характеристики на въглеродна стомана (много дълъг живот на острието, лекота на заточване и изключителен срез при рязане), без повечето от въпросите, свързани с поддръжката (възможно е повата на ръжда). За да избегнете това, моля почиствайте с вода и и забърсвайте ножовете с мека кърпа след употреба. Напръскайте след употреба с Camelia oil най-доброто и безвредно масло за ножове от въглеродна стомана. Най-уникалното качество на тези ножове е вдлъбнатината по остретата постигната от пръста отрязани от choil. Когато готвача държи ножа той обикновено ще се захванете острието с палеца и показалеца. Фудживара Ссан е създал изрез за пръста за да направи този захват, дори по-лесно за начинаещи и по-удобни за по-опитните.

Тези ножове са завършени с западен стил дръжка Pakka дърво. Този вид на дръжката е много здрав. Дръжката е фиксирана към острието нитове за здравина и издръжливост. Фудживара ножове разполагат с заострен накрайник за страхотен баланс.

 Вижте сами как се произвеждат тези невероятни ножове: