Меню
Количка

MICHEL BRAS

ТАЗИ СЕРИЯ СЕ ДОСТАВЯ САМО ПО ПОРЪЧКА, СРОКЪТ НА ДОСТАВКА Е 1-2 СЕДМИЦИ

Ножовете Michel Bras са идеални спътници на всички онези, които готвят с любов.

Раждането на Michel Bras

Серията ножове "Michel Bras" е вдъхновена от главния готвач и художник, Michel Bras и изработена от KAI, японският производител на ножове.

Когато председателят на KAI Group, Коджи Ендо, се среща с Мichel Bras, той е привлечен от любопитството и дълбочината на прозренията на този човек, който сякаш олицетворява всички добродетели на един древен мъдрец. От първата им среща Ендо знаел, че иска да създаде ножове, които да живеят в кухнята, вдъхновени от този изключителен готвач. Michel Bras имал подобна реакция, когато посетил международното търговско изложение, където държал в ръцете си ножове, произведени от KAI. От този момент той знаел, че с такъв партньор е възможно да достигне до идеала си за съвършенство.

Световно известният френски готвач Michel Bras счита, че готвенето, като всяко изкуство, изисква най-добрите инструменти, създадени в Япония. Тези ножове, изработени в сътрудничество с KAI (производител на ножове Shun), са с широки остриета за по-голяма прецизност и с лека кривина за по-лесно движение.

Ръчно сглобени по точни спецификации.

Матовото покритие на остриетата се състои от три слоя неръждаема стомана: закалено ядро, притиснато между два слоя гъвкава стомана, за да се повиши дълготрайността и устойчивостта. Остриетата са с покритие от титан за засилване на антиоксидационните свойства. Деликатно полирани с невероятна острота, режещи без усилие, изискани, красиви ... такива са отличителните белези на тази колекция ножове, проектирани от Michel Bras.

Постигането на съвършен синтез на красота и полезност, на естетика и гастрономия, е целта на този велик готвач. 

За бърза идентификация, на дръжката е изписан номерът на ножа, който обозначава функцията и формата на острието. Черната дръжка от дърво Pakka е проектирана в традиционната японска форма на кестен, за да се настани удобно в ръката Ви.

Съхранявайте на безопасно място.

Повече информация за продуктите може да намерите на www.braskai.net