Меню
Количка

KAI

KAI

Компанията е основана през 1908 г. в японския град Секи. От тогава, вече 100 години, произвежда и продава продукти с традиция, отлична острота и функционалност. Общият знаменател в продуктите на KAI се основава на древната японска култура за коване на самурайски мечове. Техническите нововъведения и постоянното желание за естетически дизайн, дават на ножовете на KAI уникална идентичност и световно признание. Изделията на KAI отдавна са си извоювали култов статут и са неоспоримо признати. Японски кухненски ножове, готварски ножове, ножове за суши, професионални ножове, комплекти ножове, дамаска стомана, VG-10, V-MAX, качествени ножове на достъпни цени и бърза доставка.

Как се произвеждат ножовете.

Създадени от огъня

Когато помислите за "ковач", логично е първата Ви мисъл да е за пламък, за огънят, който загрява стоманата. Коването е процес, при който от едно парче стомана при нагряване около 1000 ° С, се образува нож просто с чук, опит и техника.

Рязане на материалите

Първоначално, материалът за кухненски нож е оформен в една дълга пръчка. Тя се загрява в пещта и когато омекне, с помощта на длето и чук се отрязва необходимия размер за ножа.

Заточване и Поддръжка на Кухненски Ножове

За да се радвате продължително на ножа и остротата му е необходима определена поддръжка. Тук ще откриете полезни съвети за употреба и съхранение на ножовете.

Съвети за поддръжка и безопасна употреба

Тези съвети защитават Вашите интереси. Спазвайте ги и ножовете ще Ви служат по-дълго, отколкото очаквате.

- Преди първата употреба изплакнете ножа с гореща вода.

- Не мийте ножа с агресивни миещи препарати. Веднага след измиване го подсушете с мека кърпа и напръскайте с Camellia oil масло. За ваша собствена защита трябва да почиствате ножа с гъба или кърпа винаги от задната му страна.

Заточване с абразивни камъни

Преди употреба на абразивния камък(бруса) той трябва да се накисне във вода за 5-10 минути. Внимавайте по време на точене винаги да има тънък воден пласт на повърхността на бруса. При точенето се образува фина каша върху камъка, моля не я отмивайте повреме на точенето. След приключване на точенето просто измийте камъка и го оставете да изсъхне.