Меню
Количка

САМОБРЪСНАЧКИ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА KAI

KAI

Остри. Ефективни. Надеждни. Това са само няколко от думите, с които бихте могли да опишете идеалните качества, които търсите в една самобръсначка, и те също така идеално пасват на Kai, базираната в Токио компания, която произвежда остриета от всякакъв вид от 1908 г. Първоначално основана като фабрика за джобни ножове, Kai се е развила през годините, за да усъвършенства уменията си, като се разклонява в различни области, включително прибори за хранене, бръснарско и козметично оборудване и, разбира се, самобръсначки. С изизскаността, прецизността и икономичността, които бихте очаквали от традиционна японска компания, в комбинация с бързо разрастване и иновации, които до голяма степен определят Токио през 21-ви век, продуктите на Kai са нещо повече от инструменти за бръснене за еднократна употреба. Те са технология и ефективност, които можете да държите в дланта си.

Представяме ви процесите през които преминава Вашата самобръсначка, за да я получите във вида, в който я ползвате.

Производствени процеси

Процес 1 Оформяне

Материалът от неръждаема стомана за самобръсначки се обработва чрез пресоваща машина. Той съдържа хром, който затруднява ръждясването, и няколко процента въглерод, който втвърдява острието. Дебелината на материала е около 0,1 мм. Този, подобен на лента материал се разгъва и след изрязване на отвори с пресоващата машина, се навива отново. Повече от 500 бръснарски остриета се изработват за една минута.

Процес 2 Втвърдяване

След процеса на пресоване неръждаемата стомана все още може да бъде огъната. Затова, той се втвърдява чрез нагряване в електрическа пещ при 1000 ℃ и след това бързо се охлажда. При повторното му охлаждане, при около -80 ℃, неръждаемата стомана става по-твърда. Чрез нагряването отново се увеличава еластичността и материалът става труден за счупване, като същевременно запазва първоначалния си вид.

Процес 3 Оформяне на острието

Процесът на оформяне на острието от закален материал от неръждаема стомана, чрез шлифоване с точило, се нарича "кантиране на острието". Този процес се състои първо в шлифоване на материала с груб заточващ воден камък, след това заточване под по-остър ъгъл със среден камък и накрая заглаждане на върха на острието с помощта на по-фин заточващ воден камък. Тази техника на заточване на тънък плосък материал под остър ъгъл, е развита до съвършенство през годините работа на фабриките KAI.

Процес 4 Полиране

След 3-тата стъпка от процеса на заточване на острието, на върха на остриетата могат да се видят резки (неравни ръбове, образувани по време на шлайфането). Тези резки се полират със специални ленти, направени от кожа на едър добитък. Чрез смяна на видовете ленти и начините на тяхното прилагане към върховете на острието, се създадат перфектни форми с подмикронна точност, за да се получи най-фината острота.

Процес 5 Проверка

На този етап полираните бръснарски остриета се разделят на единични парчета, след което се сглобяват и промушват на шиш. Задната част на острието има типичния блясък на неръждаема стомана, но обратната страна, острият връх на острието, не отразява светлината и изглежда черена. Ако върховете на острието отразяват светлина, това означава, че те нямат достатъчно остър ъгъл и са дефектни продукти. Всяко бръснарско острие се проверява визуално по този начин.

Процес 6 Втвърдяване

Максимално заточените остриета са покрити с твърд метален филм, за да затруднят износването им. Това покритие също има за цел да затрудни ръждясването на върховете на остриетата. Те са допълнително покрити с флуорна смола, за да могат да се движат гладко по кожата. След това смолата се нагрява и разтопява, за да образува филм върху повърхностите. Това двуслойно покритие значително подобрява остротата и издръжливостта на самобръсначките.

Процес 7 Оформяне

Пластмасовите дръжки на самобръсначките се произвеждат чрез изливане на нагрята и разтопена смола във форми. Двуцветните дръжки се произвеждат чрез изливане на два различни цвята смоли във формите. Дръжките на "Besty" са изработени от мека каучукова смола, което дава сигурен захват. Тази технология е въведена по време на разработването на продукта, в сътрудничество с Изследователския институт по човешко инженерство за качествен живот.

Процес 8 Сглобяване

Алуминиева плоча с дебелина 0,05 мм се вкарва между горното и долното острие, части от смола, наречени "връх" и "дъно", се поставят върху горното и долното острие и главата на бръснача е завършена. Накрая се нанася водоразтворима смола, която позволява на бръснача да се движи плавно по кожата по време на бръснене.

Процес 9 Сглобяване (дръжка)

Машината за сглобяване на самобръсначки е собствено производство на Kai. Дръжките се подреждат в една посока, чрез вибрации от устройство наречено "Подаване на части". След това завършените глави на бръсначите достигат до дръжките и самобръсначките се сглобяват една по една с висока скорост.

Процес 10 Инспекция / опаковане Процес 11 Завършване

След като главите на бръснача и дръжките са сглобени, завършените самобръсначки се подравняват на конвейер от робот и след това се поставят в торби. На този етап различни датчици, поставени на сглобяващата машина и на конвейера, проверяват за аномалии, позицията на смолистите части, точността на сглобяване и много други елементи. По този начин висококачествените самобръсначки са завършени.

Марка: KAI
Новият Besty EX  3 + 1Представяме серията Besty EX с три остриета и ергономично проектирана еластомерна дръжка, която е лесна за работа.Двойно титаново покритие за по гладко бръснене, а лентата от алое съдържа витамин Е и прави кожата по-гладка. Дръжката е изработена с ергономичен дизайн и..
10 лв.
RAZ GA1307 Besty EX3 Самобръсначки еднократни с 3 остриета блистер 12 б RAZ GA1307 Besty EX3 Самобръсначки еднократни с 3 остриета блистер 12 б
2-3 дни
Марка: KAI
Новият Besty EX  10 + 2Представяме серията Besty EX с три остриета и ергономично проектирана еластомерна дръжка, която е лесна за работа.Двойно титаново покритие за по гладко бръснене, а лентата от алое съдържа витамин Е и прави кожата по-гладка. Дръжката е изработена с ергономичен дизайн ..
28 лв.
RAZ IF-2BP Самобръсначки еднократни с 5 остриета блистер 2 бр RAZ IF-2BP Самобръсначки еднократни с 5 остриета блистер 2 бр
Няма в наличност
Марка: KAI
PREMIUM DISPO iFIT 2 брояПървата в света 3D глава приляга свободно и нежно върху кожата. Интелигентен механизъм, който реагира на всякакви неравности и контролира силата, приложена върху кожата. Изцяло нова люлееща се конструкция от каучуков материал реализира ново ниво на комфорт в бръсненето. В до..
10 лв.
RAZ IF-4B5 Самобръсначки еднократни с 5 остриета блистер 4 бр RAZ IF-4B5 Самобръсначки еднократни с 5 остриета блистер 4 бр
Няма в наличност
Марка: KAI
PREMIUM DISPO iFIT 4 броя в опаковкаПървата в света 3D глава приляга свободно и нежно върху кожата. Интелигентен механизъм, който реагира на всякакви неравности и контролира силата, приложена върху кожата. Изцяло нова люлееща се конструкция от каучуков материал реализира ново ниво на комфорт в бръсн..
19 лв.
Показани от 1 до 4 от 4 (1 страници)